Eva Spikbacka

26 april - 9 juni 2024
Platsen och mellanförskapet

Om platsen och mellanförskapet

Eva Spikbacka, född 1980 i Österbotten, Finland, är en samtida konstnär som arbetar med måleri, grafik och grafisk formgivning. Hon är utbildad på Novia University, Kungliga Konsthögskolan och har en MFA från Konstfack. Idag bor och arbetar hon i Stockholm och Österbotten.

-Att arbeta med konst är för mig att skapa mig själv i världen och synliggöra verkligheter som ligger i mellanrummen och jag uppfattar mitt konstnärskap som ett arbete som mer och mer undersöker ursprung, identitet och plats. Jag försöker att arbeta i olika material och tekniker och utveckla egna metoder för att överraska mig själv och hitta nya vägar in i bilden. Det handlar om det exakta men ändå inte mätbara. Bilder i tomrummet mellan tid och tid. Små berättelser om de tafatta försöken att finna sig till rätta och för ett ögonblick definiera sig, formulera sig, i en komplex värld.

I utställningen på Bergagalleriet visar Eva Spikbacka måleri och grafik. Hennes arbete bjuder in betraktaren att träda in en värld av färg, rörelse och förnimmelser, där gränserna mellan natur och människa suddas ut och förvandlas.